Wat is volkoren?

π—ͺ𝗔𝗧 π—œπ—¦ π—©π—’π—Ÿπ—žπ—’π—₯π—˜π—‘?

Volkoren producten zijn gemaakt van de hele (vermalen) graankorrel.

De graankorrel bestaat uit 3 delen. Binnenin zit de meelkern, onderin de kiem en eromheen de zemel. De meeste goede voedingsstoffen zitten in de kiem en de zemel.

π—•π—Ώπ˜‚π—Άπ—» 𝗯𝗿𝗼𝗼𝗱

Voor het maken van een bruin brood/tarwebrood wordt het volkorenmeel met de bloem gemixt. Vaak is de verhouding hierbij 50/50, hierdoor bevat bruinbrood meer vitamines, mineralen en voedingsvezels dan wit brood, maar minder dan volkorenbrood.

π—ͺπ—Άπ˜π—―π—Ώπ—Όπ—Όπ—±

Een wit brood wordt gemaakt van bloem, ook wel de meelkern van de graankorrel. Ook wit brood bevat belangrijke voedingsstoffen maar in verhouding veel minder dan een volkoren boterham. Bloem bevat weinig vezels en eiwitten, hierdoor stijgt je bloedsuikerspiegel snel, maar zakt hij ook weer snel, dit zorgt ervoor dat je weer snel een β€˜honger gevoel’ krijgt.

meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws en als eerste alle acties en aanbiedingen in je postvak? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Oonk.