• Met passie voor ambacht

Onze bakkerij

Lokale leveranciers

Wij maken graag gebruik van onze Twentse leveranciers die net als ons staan voor hun kwaliteit. Zo maken wij Twents molenbrood van de Lonnekermolen, gebruiken wij melk van Melktap de Beekhoek voor ons banketbakkersijs en levert Huuskes onze elke dag verse groenten en vleeswaren voor onze belegde broodjes.

Brood

De consumentenbond pleit al jaren voor minder zout in onze voeding, zo ook in brood. Bij Oonk eet u al jaren brood dat voldoet aan de eisen betreft zout toevoeging, wij zitten met onze broden zelfs onder de grens. Waarom? Door het gebruik van pure ingrediënten en smaakmakers is het niet nodig om maximaal zout toe te voegen. Extra voordeel: Lekker brood hoeft niet duur te zijn, onze hardlopers zijn namelijk vier dagen per week in de aanbieding. Check de homepage voor de huidige broodaanbiedingen. Meer weten over brood? Check dan deze flyer: Brood van Oonk!

PATISSERIE

Jarenlang zijn wij bezig om het suiker in onze slagroom af te bouwen. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat een gebakje of een toef slagroom met minder suiker zelfs beter smaakt. Wij houden ons continue bezig met het combineren van smaken en structuren. Als deze goed op elkaar zijn afgestemd komen de pure smaken het beste tot zijn recht. Leuk weetje! Oonk was één van de eerste bakkers in Nederland waar slagroom met maar 8 % suiker werd verwerkt. Normaal ligt dit percentage op 12,5%.

Chocolade

Bakkerij Oonk steunt Cocoa Horizons, zij zorgen ervoor dat er maatregelen worden genomen tegen kinderarbeid. De werknemers krijgen voor deze cacoabonen een eerlijke prijs en de leefomstandigheden worden verbeterd door het opbouwen van scholen en ziekenhuizen in de dorpen. Marc & Remien hebben zelf een bezoek gebracht aan de cacaoboeren in West-Afrika en hebben hier met eigen ogen mogen zien hoe de cacaobonen zijn geteeld. Zo weten wij niet alleen dat onze cacoabonen over een hoge kwaliteit beschikken maar ook op een eerlijke manier verhandeld is, dat smaakt pas goed!

Banketbakkersijs

Ons banketbakkersijs maken onze ijsmeesters van boerenmelk van de melktap in Glanerbrug. Deze melk wordt vervolgens 24 uur gerijpt waarnaar er een roomcompositie van wordt gemaakt. De smaken zijn geïnspireerd door producten uit onze eigen bakkerij. Zo maken wij suikerbrood-, caramelslof- of macaronsijs!

Nieuw: Milkshakes! De milkshakes worden ter plekke gemaakt van ons schepijs en verse melk. De smaak, die mag je zelf uitzoeken! Van elke smaak schepijs kan een milkshake worden gemaakt dus je hebt de keuze uit 20 verschillende smaken ijs.

Onze ijssalon is bij goed weer vanaf 1 maart tot 1 oktober geopend onder de openingstijden van onze winkels in Glanerbrug of de Wesselerbrink.

Lunchroom

In onze lunchrooms kunt u genieten van een heerlijk ontbijt, lunch of een high tea. Onze broodjes komen vers uit onze eigen bakkerij en worden belegd met uitsluitend eerlijke en verse ingrediënten. Elke lunchroom heeft gratis wifi en wij serveren ook koffie of een broodje to go. Check hier onze menukaart:

meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws en als eerste alle acties en aanbiedingen in je postvak? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Oonk.