• Met passie voor ambacht

Over Oonk / groene bakker

Naast het maken van mooie producten willen wij ook ons steentje bijdragen aan mens, milieu en natuur. De ene duurzame keuze heeft meer impact dan de ander maar is volgens ons minstens zo belangrijk.

Lokale leveranciers

Wij werken graag samen met Twentse leveranciers die, net als wij, staan voor kwaliteit. Zo bakken we ons Twents molenbrood met meel van de Lonnekermolen. Voor een mooie, glanzende glassage op onze bavaroise gebakjes en taartjes gebruiken we melk van Melktap de Beekhoek. Dagelijks ontvangen we verse groenten en vleeswaren van Huuskes, een Twentse totaalleverancier van eten en drinken. Onze kaas komt van Kaas Oet Twente, gemaakt van melk van eigen koeien die grazen op de Twentse ‘oale groond’. Door zo veel mogelijk grondstoffen uit de regio te halen, verminderen we de CO2-uitstoot. Samen met lokale partners zorgen we voor de puurste en smaakvolste producten, recht uit Twente!


Werken met een vacuüm koeler

Bij Bakkerij Oonk draait alles om het leveren van de lekkerste, meest verse producten. En om die versheid te garanderen, maken wij gebruik van de allernieuwste technologie: de vacuümkoeler!
Wat maakt onze vacuümkoeler zo speciaal? Dit slimme apparaat zorgt ervoor dat onze heerlijke broden en andere producten in een fractie van tijd afkoelen zonder in te boeten op smaak of kwaliteit. Het vacuümproces haalt snel de warmte uit het deeg, waardoor de broden extra luchtig zijn en het volume behouden.

Deze koeler van Weber werkt niet alleen snel, maar ook milieuvriendelijk! Door het efficiënte gebruik van energie en het verkorten van de afkoeltijd, dragen wij bij aan een duurzamere productie zonder in te boeten op kwaliteit of versheid.

Verspilling reduceren

Dagelijks passen wij onze planning aan op basis van de bestellingen en verwachte verkoop.
Door ons hier op te concentreren, minimaliseren we de hoeveelheid afval.

To Good To Go

Wij verkopen To Good To Go (TGTG) pakketten om voedselverspilling tegen te gaan. Met de Too Good To Go-app
kan u een pakket reserveren en het ophalen een half uur voor sluitingstijd. Daarnaast verkopen we het overgebleven brood
de volgende dag voor een gereduceerd tarief.

Lokale paardenboer
Bij Bakkerij Oonk gaat geen brood verloren. Wat we uiteindelijk nog overhouden aan brood, wordt opgehaald
door een lokale paardenboer. Dit brood wordt als dierenvoer gebruikt, waardoor we samen een
verantwoorde oplossing bieden voor voedseloverschotten. Zo dragen we bij aan het verminderen van
voedselverspilling en ondersteunen we de lokale gemeenschap.

WTW-systeem

In de bakkerij maken we gebruik van een slim warmteterugwinsysteem (WTW-systeem). Wanneer de oven opent, wordt de warme lucht via
een filtersysteem geleid en gebruikt om onze bakkerij te verwarmen. Zo zetten we de warmte die anders verloren zou gaan, efficiënt in voor
een duurzamer energieverbruik.

Zonnepanelen

Sinds mei 2022 liggen er tweehonderd zonnepanelen op het dak van de bakkerij. Hiermee wekken
we dertig tot veertig procent van ons eigen stroomverbruik op, waardoor we bijvoorbeeld ons
brood CO2-neutraal kunnen bezorgen met onze elektrische busjes.

“Wordt groot met brood”

Jelle Snippe

Naast het genieten van lekker eten is sporten voor ons belangrijk. Zo dragen wij lokale sportverenigingen een warm hart toe en zijn wij trotse sponsor van Jelle Snippe, Nederlands kwampioen judoka zwaargewicht. Jelle is geboren en getogen in Enschede en een sporter waar wij in de toekomst nog veel van verwachten.

Vegetarisch of veganistisch hoeft niet minder
smaakvol te zijn

Wij weten dat vegetarische of veganistische producten niet minder smaakvol
hoeven te zijn. Door de ervaring en brede kennis van onze bakkers wordt er
constant gezocht naar betere ngrediënten of het vervangen van ingrediënten zodat elke
klant met zijn of haar dieet bij ons terecht kan. Zo maken wij geen gebruik meer van gelatine
maar pectine, hebben wij een mooie slagroom gevonden die lactosevrij is en maken wij
vegetarische saucijzenbroodjes, minstens zo lekker als de gewone saucijs!

Elektrisch rijden

We bezorgen onze lekkernijen in Enschede en Hengelo met elektrische busjes,
zodat we niet alleen snel, maar ook duurzaam bij jou kunnen zijn. Zo verkleinen we onze
ecologische voetafdruk en zorgen we voor een groenere toekomst, terwijl jij geniet van
de lekkerste producten!

Duurzame broodzak

Door de duurzame broodzak te gebruiken, ontvangt u €0,03 korting per brood,
zowel in de winkel als via de webshop. De herbruikbare zak is gemaakt van stof,
waardoor we minder plastic verbruiken, en is verkrijgbaar voor
slechts €1,85 in al onze winkels.

meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws en als eerste alle acties en aanbiedingen in je postvak? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Oonk.