• Met passie voor ambacht

Over Oonk / groene bakker

Naast het maken van mooie producten willen wij ook ons steentje bijdragen aan mens, milieu en natuur. De ene duurzame keuze heeft meer impact dan de ander maar is volgens ons minstens zo belangrijk.


Onze verduurzamingen

Verspilling reduceren

Dagelijks passen wij onze planning aan op basis van de bestellingen en de verwachte verkoop. Door ons hier op te concentreren, minimaliseren we de hoeveelheid afval die we moeten weggooien. Daarbij verkopen wij ook TGTG-pakketten en koop je ons brood de volgende dag voor een gereduceerd tarief.

Zonnepanelen

Duurzame verpakking

Groene bezorging

Enkele groene voorbeelden die wij toepassen binnen ons bedrijf:

  • Onze bezorgers rijden in elektrische auto’s uw bestelling rond.
  • Wij wekken zelf zonne-energie op en hergebruiken de warmte van de ovens in onze bakkerij.
  • De klant krijgt korting bij het gebruik van stoffen broodzakken, zo verminderen wij samen het plastic gebruik.
  • Wij zijn aangesloten bij To Good To Go. Zo geven wij dag-verse producten of producten aan de datum toch nog een tweede kans, weggooien is zonde!
  • Het assortiment is uitgebreid met producten voor elk dieet, zo ook met vegetarische en veganistische opties.

Verder vinden wij gezondheid erg belangrijk. Iedereen moet kunnen genieten van een goed en gezond ontbijt en mensen met een speciaal dieet moeten ook kunnen genieten van een gebakje.

Vegetarisch of veganistisch hoeft niet minder smaakvol te zijn

Wij weten dat vegetarische of veganistische producten niet minder smaakvol hoeven te zijn. Door de ervaring en brede kennis van onze bakkers wordt er constant gezocht naar betere ingrediënten of het vervangen van ingrediënten zodat elke klant met zijn of haar dieet bij ons terecht kan. Zo maken wij geen gebruik meer van gelatine maar pectine, hebben wij een mooie slagroom gevonden die lactosevrij is en maken wij vegetarische saucijzenbroodjes, minstens zo lekker als de gewone saucijs!

Wordt groot met brood

Naast het genieten van lekker eten is sporten voor ons belangrijk. Zo dragen wij lokale sportverenigingen een warm hart toe en zijn wij trotse sponsor van Jelle Snippe, Nederlands kwampioen judoka zwaargewicht. Jelle is geboren en getogen in Enschede en een sporter waar wij in de toekomst nog veel van verwachten.

meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws en als eerste alle acties en aanbiedingen in je postvak? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Oonk.