• Genieten van natuurlijk

Bespaar met uw broodzak!

Wilt u ook gemiddeld 300 plastic zakken per jaar besparen? Met onze duurzame broodzak kan het. Daarnaast krijgt u ook nog eens 3 eurocent korting per brood als u gebruik maakt van een duurzame broodzak. Zo werken we samen aan de vermindering van plasticafval!

Waarom?

In de afgelopen 20 jaar hebben wij evenveel plastic geproduceerd als in de 80 jaar ervoor. Naar verwachting zal dit de komende 10 jaar nog eens verdubbelen, als dus het WWF. Het wordt dus tijd om het plastic probleem aan te pakken en verder te kijken naar andere oplossingen. In onze bakkerij kijken wij ook constant naar duurzamere oplossingen om het plasticgebruik te verminderen. De duurzame broodzak is een eenvoudige manier om samen het afval van de plasticbroodzakken te verminderen.

Hoe te gebruiken?

Neem uw broodzak mee naar de winkel en geef uw zak aan de winkelmedewerker, hij of zij pakt het brood in uw eigen zak in. Thuis kunt u het brood in de broodzak bewaren of eventueel ook invriezen. Let wel op: bij een No frost vriezer, deze vriezer voorkomt ijsvorming in de diepvries door het vocht uit de lucht te halen, hiermee wordt ook het vocht uit het brood ontrokken waardoor het brood droog wordt. 

Besteld u uw brood online? Dan kan u de optie: ongesneden, verpakt in (eigen) broodzak aanvinken. Zo weten de winkelmedewerkers dat het brood pas ingepakt kan worden als u in de winkel bent. Daarnaast wordt de korting direct verrekend en bespaart u per brood 0,05 cent.

Hoe schoon te maken?

 Wanneer het brood op is kan u de kruimels uit de broodzak schudden en nog eens opnieuw gebruiken. Wilt u ze toch wassen? Dan raden wij u aan om de zak op een lage temperatuur te wassen in de wasmachine. 

Hoe zit het met de versheid?

Hoe dikker de korst, hoe langer de versheid! Zo blijft zuurdesembrood met een dikke korst langer vers en knapperig dan een brood met ‘open’ en dunne korst zoals een tijgerbrood. Het brood blijft in een duurzame broodzak gemiddels 2 á 3 dagen vers. In de vriezer blijft het brood langer vers.

DE VOORDELEN!

  • Bij gebruik van uw eigen duurzame broodzak krijgt u 0,05 eurocent korting per brood! (ook online).
  • Onze broodzak is gemaakt van biologisch katoen.
  • Hij kost maar €1,65 per stuk en is verkrijgbaar bij al onze filialen, ook in onze webshop.
  • U bespaard gemiddeld 300 plastic zakken per jaar!

Verpakt u uw brood in een stoffen broodzak dan ontvang u van ons 5 cent korting per brood.

meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws en als eerste alle acties en aanbiedingen in je postvak? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Oonk.