• Nu online!
    Het paasassortiment

Veel gestelde vragen

Hoe maak ik een account aan op de webshop?

Klik op ‘inloggen’ rechtsboven op de pagina en klik op ‘Ik bestel voor het eerst via de webshop’ en kies er voor om een account aan te maken met of zonder klantenpas.

Hoe plaats ik online een bestelling?

Is het voor u de eerste keer dat u een online bestelling bij ons plaatst? U kan er dan voor kiezen om een account aan te maken met of zonder uw spaarpas van Oonk. Zo kunt u volgende keren eenvoudig aan de hand van uw e-mailadres en een door u gekozen wachtwoord inloggen en shoppen op onze site.
 
Uw gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacy beleid.

Ik heb geen orderbevestiging ontvangen en nu?

Wanneer u geen orderbevestiging heeft ontvangen per e-mail mag u contact opnemen met onze klantenservice 053-4611256. Wij kunnen vervolgens controleren of uw bestelling juist in ons systeem staat.

Kan ik een online bestelling annuleren?

Bent u van gedachten veranderd en wilt u uw bestelling annuleren? Bel dan zo snel mogelijk naar onze klantenservice 053-4611256. Wij gaan dan kijken of wij uw bestelling nog kunnen annuleren of dat deze al verwerkt is.

Hoe bestel ik een slagroomtaart met foto?

Wilt u een foto taart bestellen? Klik dan op ‘foto toevoegen’ en selecteer een afbeelding. De afbeelding wordt het mooist als het bestand bestaat uit 500 x 500 pixels of meer (minimaal 300 x 300). Gebruik een originele foto of een scherpe scan!

Hoe zet ik een tekst op een product?

Enkele producten kunnen voorzien worden van een tekst. Vink dit vakje aan en typ de gewenste tekst in de balk. Wanneer u de gewenste tekst getypt hebt, slaat deze automatisch op als u op ‘Klik hier en bestel’ klikt. Mocht u andere wensen hebben dan mogelijk is via de webshop, dan kunt u bellen met 053-4611256 voor nadere informatie. Wij helpen u graag.

Welke bezorgmogelijkheden zijn er?

Wij bezorgen van maandag t/m zaterdag producten in Enschede, Hengelo en omgeving.

Kan ik mijn online bestelling op een ander adres laten bezorgen?

Dit is mogelijk. Wanneer u online een bestelling plaatst kan u bij afleveradres kiezen voor een afwijkend bezorgadres. Vul hier het gewenste adres van bezorging in.

Kan ik een bezorgmoment kiezen?

Dit is helaas niet mogelijk.  Uw bestelling zal altijd in de ochtend/ begin van de middag bezorgd worden, tenzij anders wordt vermeld.

Waar kan ik een spaarpas krijgen?

Deze kan u gratis ontvangen in al onze winkels. Vraag er gerust naar bij één van onze medewerkers.

Hoe werkt de spaarpas?

Bij elke euro spaart u een punt. Één punt is 0,02 cent waard. Heeft u 100 punten? Dan heeft u 2,00 euro gespaard. Deze punten kan u voor elk product inwisselen waardoor u producten gratis of met een leuke korting kan meenemen.

Hoe spaar ik bij online bestellingen punten op mijn klantenpas?

Heeft u een klantenpas? Dan kan u online uw pasnummer koppelen aan uw account. U gaat naar ‘maak hier uw account met uw klantenpas>’ en vul uw nummer en postcode in. Uw verdere gegevens worden automatisch opgehaald.

Kan ik online punten inleveren?

Dit is helaas niet mogelijk. Online spaart uw wel punten maar u kan deze niet inleveren. In één van onze winkels kan u wél uw punten inleveren.

meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws en als eerste alle acties en aanbiedingen in je postvak? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Oonk.